Защо ябълката е отхапана?

продължава ли технологичното разделение на света?

Kакто вече сте забелязали аз съм един техничар, може би малко прикрит. Всеки ден чета статии за нововъедения в областта на мобилните комуникации, навик останал ми от студентските години. Въпреки, че не се занимавам с това все още ми е интересно и темата ме увлича.

Наскоро ми попаднаха купчина статии за едно ново и дългоочаквано устройство с “ябълка”. То се роди, видяхме го всички и в същия момент разбрах, че няма да го имам.Ще си кажете защо?

На първо място то ще дойде на безбожно висока цена в контраст с мизерните заплати и условия в китайските заводиu, в които е произведено. На второ място идват лимитациите на услугите, в зависимост от географския район. По тази причина осъзнах, че ние, тук (в България), ще ползваме едва 40% от функциите му. А тогава защо не плащаме само 40% от цената? Не знам. Не е ли точно услугата тласъка, който ни кара да си купим устройството, чрез което ще я получим. Устройство без услуги е като да носиш тухла в джоба!

И защо е това разделение?

Сега, във времето ни като част Обединена Европа, разкъсвана от кризата и разделението на нациите в това голямо общо семейство ни втълпяват егоизъм и страх. Защо ни разделят, не сме ли всички равни, нямаме ли право да използваме всичко по начина по който е създадено.

Защо трябвя да ни делят и защо да се заблуждавам, че имам правото да използвам дадена услуга, която изначално ми е отнета?
Аз мога да кажа на тази компанийка, че разделяйки народите по платежоспособност и насаждайки завист един на друг няма да спечели нищо. Това, заедно със скорошната смърт на създателя й, ще я доведе до неминуема гибел.

И така скъпи сънародници, моля пазарувайте, но не с джоба, а с будната си гражданска съвест.


Напишете своя коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.